Правете всекидневните неща бързо и лесно.

Правете всекидневните неща бързо и лесно.

Всекидневни неща

Преди да започнете да пращате е-мейли или да чатите на Windows, първо трябва да изтеглите и инсталирате нужните програми. Нов компютър трябва да може тези неща без допълнителни настройки. Mac може. Получавате Mail.app за изпращане и получаване на електронни писма, Calendar.app за управление на срещи и важни събития, Contacts за организиране на контактите, iPhoto за едитване и споделяне на снимки, iTunes за цялостно забавление, и още много други забавни и полезни приложения за които ще се чудите как въобще сте живяли без тях.

Невероятен е с всекидневните неща.

За разлика от PC, Mac идва с всичко необходимо за изпращане на поща, управление на календар, организиране на контакти и още - веднага щом го включите.

Чат с разнообразие.

Всеки компютър ще ви позволи видео чат. Но само с Mac можете да използвате FaceTime и вградената камера за видео чат с до трима души едновременно.

Намерете файловете си бързо.

С толкова много файлове на компютъра намирането на някой конкретен файл може да е предизвикателство. Не и на Mac. Услуги като Spotlight и Quick Look правят намирането на файл възможно без никакво усилие - дори да незнаете името на файла. Да кажем че търсите документ и единственото нещо което знаете за него е изречение с думите "корпоративни партньори". Отворете Spotlight, напишете "корпоративни партньори" и Вашият Mac генерира списък с файловете които съдържат тези думи. А с Quick Look няма нужда да отваряте програма за да сте сигурни че сте открили правилния файл. Просто изберете файла, натиснете Space bar и Quick Look ще ви покаже съдържанието.

Прави подреждането и обработката на снимки също толкова лесно колкото създаването им.

iPhoto е невероятно и лесно за използване приложение за обработка на снимки което прави вашите снимки да изглеждат абсолютно зашеметяващо. Споделете снимките си онлайн с iPhoto.

Подредете снимките си по "кой", "къде" и "кога".

Снимки

Толкова е лесно да направите цифрови снимки, че преди да се усетите сте направили хиляди. Разбира се iPhoto съхранява всичките Ви снимки по начин по който никоя друга програма не може: с Faces, Places и Events. Faces може да разпознае лицата на хората от снимките. С Places можете да търсите и сортирате снимки според мястото на което са направени благодарение на GPS камера или iPhone. Нямате такава камера нито iPhone? Тогава можете ръчно да въведете местоположението за снимката. Можете да организирате Вашите снимки дори повече с Events. Когато импортирате снимки правени в един и същи ден, iPhoto автоматично ги групира в събитие което можете да именувате със смислено име като "Сватбата на Иван" или "Завършването на Петко".

Превърнете добрата снимка в наистина добра.

iPhoto включва инструменти за обработка на снимките които граничат с възможностите на професионален софтуер за обработка на снимки. А за да ги използвате са нужни само няколко клика. Премахнете "червените очи". Променете яркостта и контраста. Очертайте обекта. Ако незнаете от къде да започнете изберете Enhance инструмента и вижте как iPhoto автоматично ще поправи ярки или тъмни снимки. Ако искате да засилите яркостта на цветовете на снимката без да афектирате човешката кожа, използвайте Saturation slider инструмента. За да засилите детайлите, експериментирайте с Definition slider инструмента. iPhoto дори Ви позволява да добавите ефекти - само с един клик.

Споделете снимките си със света. На хартия или онлайн.

Най-лесния начин да споделите снимките си е да го направите онлайн. А да споделяте онлайн е най-лесно с iPhoto. Насладете се на публикуване на Вашите снимки в MobileMe галерията, във Facebook или Flickr само с един клик. Можете да споделяте снимки по е-мейл също толкова лесно.

Обработвайте бързо и прецизно.

Video edit

Свържете виртуално всяка цифрова камера и iMovie започва да импортира видео файловете Ви веднага. iMovie помага за подреждане на видео файловете точно както подреждате снимки - поставя всичко на едно централно място и групира клиповете по дата. Ще разберете че обработката на филмче е много лесна. Ако знаете как да влачите файлове на десктопа си, значи знаете как да едитвате клипче с iMovie. Завлачете любимите си клипчета в проекта и внесете нужните настройки по ваше усмотрение. Завлачете също и снимки. Или песни от iTunes за да си направите soundtrack. Когато имате всички клипчета по местата им, използвайте Precision Editor инструмента за фина настройка. Коригирайте аудио и видео отделно и използвайте клипа от едно видео с музиката от друго. Променете местата на ефектите или дорбавете звукови ефекти и voiceover.

Подобрете филма си в стила на Холивуд.

Направете зашеметяващ клип. Добавете щипка забавление като приложите тема. iMovie дава на вашите домашни клипове отношение като в Холивуд. Видео стабилизиранието в iMovie анализира колко камерата е трептяла докато сте снимали и след това автоматично редуцира клатенето. За да направите филмчето си да изглежда още по-професионално, добавете динамична тема като Bulletin Board, Filmstrip или Comic Book. iMovie прави останалото, добавяйли анимирани заглавия или сложни ефекти.

Направете премиера на филма си с един клик.

Щом сте готови с шедьовъра си, време е да го споделите. iMovie Ви позволява да публикувате проекта си директно в MobileMe галерията или в YouTube акаунт. Можете също да изпратите филмчето в iTunes и да го синхронизирате с Вашия iPod, iPhone или iPad. Или го изпратете в Apple TV и седнете удобно за да го гледате на голямия си телевизор. И разбира се, можете също да запишете филма си на DVD.

Научете се да свирите.

Rock

Приложението което помогна на милиони да правят музика може да ви помогне да се научите да свирите на инструмент. Основните уроци по пияно или китара на GarageBand са невероятен старт. Следват девет интерактивни видео урока които Ви учат на основните неща и реално вече можете да изсвирите цяла песен. Вижте позицията на пръстите и основни акорди на анимирани инстурменти. Основните уроци Ви дават пълен контрол върху това как се учите. С Artist Lessons можете да се научите как да свирите песен с артисти които са известни. Например Sting може да Ви научи как да свирите "Roxanne", Colbie Caillat може да Ви научида свирите "Bubbly", Fall Out Boy учи как да свирите "I Don't Care" и много други. Прегледайте, изберете и купете уроци на известни артисти от Lesson Store в GarageBand. Когато се чувствате по-комфортно, можете да упражнявате новите си умения с цяла банда.

Превърнете своя Mac в музикален инструмент.

С GarageBand, истината е в свиренето. Включете USB музикална клавиатура към Mac-a си и получавате достъп до над 100 реалистични софтуерни инструмента - пиано, китари, барабани и много други - всичко от бас до духови инструменти. Просто създайте нова песен, изберете инструмент и свирете. Нямате клавиатура? Използвайте виртуалната екранна клавиатура, което може да променя размера си и показва до 10 октави едновременно. Или включете Musical Typing и използвайте бутоните на компютъра си за да свирите. Ако имате електрическа китара може да използвате и нея.

keyboard_arrow_up