По-добра macOS операционна система

 

Mac се базира на най-напредничавата операционна система в света.

Лесна за употреба и изключително мощна, macOS ви доставя удивителна производителност, невероятна графика и несрещана до сега сигурност.  

Мощен компютър, който е лесен за употреба.

Всеки Мас включва софтуер, който е лесен за употреба и с който бързо се свиква. И всеки Мас е базиран на macOS Mojave – операционна система, специално изработена за да служи на съвременните технологии, използвани при хардуерната конфигурация на компютъра.

Работи така, че да дава пример на останалите.

Apple приложенията работят заедно и то по почти един и същи начин. Така веднъж след като започнете работа с някоя от програмите, ви отнема почти никакви усилия, за да овладеете и останалите. Отворете например Finder прозорец и ще забележите, че изглежда почти като iTunes. Искате да прикачите снимка или видео към имейл? На Mac това става лесно с един клик, защото iPhoto и iMovie са тясно свързани с Mail. Всъщност, започнете ли ежедневно да използвате Mac ще видите, че всичко е по-лесно и интуитивно, в сравнение с PC.
 

Насладете се на по-добрата операционна система.

Ако ще се учите отново как да свикнете и работите с нова операционна система, защо да не преминете на такава, която е доста по-сигурна, заредена с нови, съвременни технологии, изработена за да е лесна и интуитивна и да доставя невероятна производителност и изумяваща графика. Нарича се macOS Mojave и това е което прави един Mac истински Mac.

Скорост във всичко.

В Mojave всички вградени приложения и услуги – от Finder и Mail до Safari и Spotlight работят на 64 битови процесори. Intel Multicore процесорите, вградени във всеки Mac, използват докрай предимството от тази 64 битова архитектура. Така получавате изключителна производителност за всичко, което правите на Mac.

Dock.

При macOS, Dock предоставя бърз достъп с един клик до най-често използваните програми, папки, файлове, и дори такива, които сте свалили от интернет.

Не се заразява с PC вируси.

Mac остава безчувствен към хилядите вируси, които завладяват Windows базираните компютри. Това е благодарение на вградените защити в macOS, които ви поддържат сигурни, без каквито и да е усилия от ваша страна. Така например пречи на хакерите чрез техника, наречена “sandboxing” – ограничавайки действията, които програмите могат да извършват на вашият мак, какви файлове, могат да достъпят и с кои други програми да взаимодействат.

Сваляте съдържание със спокойствие.

Невинни на пръв поглед файлове свалени от интернет, може да са опасни. Ето защо файловете, които сваляте чрез Safari и Mail се преглеждат за да се установи наличието на програми и вируси. Ако това е така - macOS ще Ви предупреди при получаването и при отварянето на файла.

Бъдете актуални. Автоматично.

Когато възникне потенциална заплаха за сигурността, Apple реагира бързо и ви изпраща автоматично софтуерен ъпдейт, който можете да свалите и инсталирате с един клик. Така няма да ви се налага да проследявате сами дали вече сте инсталирали ъпдейтите, които излизат.

Защитавате това, което е важно.

С macOS е лесно да останете предпазени, докато сте онлайн, без значение дали проверявате банковата си сметка, изпращате конфиденциален имейл или споделяте файлове с приятели и колеги. Опции, като например Keychain Access Ви държат далеч от крадци на лични данни, благодарение на вградената encryption технология. Safari също използва антифишинг технология, за да ви защити от подправени уеб сайтове. Ако посетите подозрителен сайт, Safari спира достъпа ви до сайта, предупреждавайки ви за подозрителното му съдържание.

Като родител искате децата ви да прекарват приятно времето си пред компютъра. Mac OS X ще ги наглежда, тогава когато вие не можете. С лесна настройка в Родителските настройки, можете да управлявате, наблюдавате и контролирате времето, което децата ви прекарват пред Mac, сайтовете, които посещава и хората с които чатят.

Архивира автоматично и се свързва лесно.

Архивирането винаги е било едно от онези неща, които знаете че трябва да направите и никога не ви остава време. Mac го прави за вас автоматично. И ви свързва към която и да е мрежа автоматично. Настройваш и забравяш. Всеки Mac достига до Вас с програмата Time Machine, която автоматично архивира целият ви Mac на външен хард диск (продаван отделно), включително системни файлове, програми, акаунти, настройки, музика, снимки, филми и документи. Но това, което прави Time Machine по-различна от останалите архивиращи програми, е факта, че не само пази резервно копие на всеки файл, но и помни как е изглеждала системата във определен ден, така че връщайки се назад да видите вашият мак, така както е изглеждал в миналото. Свързване в мрежа без усилие. Ако вече имате жична или безжична мрежа, Mac лесно се свръзва отново с нея. За жичен достъп, просто свържете Ethernet кабела във вашият Mac. Следва автоматично да получите информацията необходима за осъществяване на връзка. Ако това не се случи, на помощ идва асистента по настройките, който ще ви направлява и улесни значително в процеса по осъществяване на връзка. Един клик на WiFi иконката в менюто и ще видите списъка с налични Wi-Fi мрежи. Просто изберете една, впишете паролата, ако се изисква такава и вече сте готови да сърфирате в мрежата.

Всеки Мак представя и полезни опции специално предназначени за хора в неравностойно положение. За да получите това при PC е необходимо да закупите допълнителен софтуер, произведен от трета страна.

 

Ориентирайте се по звука от вашият Mac.

За тези, които имат намалено зрение, macOS предлага технологията Voice Over, която чете текста на екрана и ви позволява да използвате компютъра си, чрез гласови команди, като се предлага и настройка, която поддържа браилови дисплеи. Ако не използвате екранен четец, но имате затруднения с прочитането на текста, може да накарате вашият мак да прочете текста, който сте маркирали. macOS също ви позволява да уголемите съдържанието на вашият екран, включително курсора, и да нагласите контраста на дисплея до черно – на - бяло или бяло – на - черно за по-добър изглед.

Ориентирайте се гледайки вашият Mac.

За тези, които имат слухови проблеми или глухота, macOS ще ви позволи да смените системните съобщения, от гласови към визуални. Така когато програма има нужда от вашето внимание, вместо да издава звук, macOS ще накара екрана Ви да свети, докато не обърнете нужното внимание.

Говори с Mac.

За тези, които изпитват затруднение при употребата на мишка, клавиатура или trackpad, macOS предлага опции, като Mouse Keys, Slow Keys, Sticky Keys, eкранна клавиатура, клавишни комбинации, които можете да променяте, тракпад жестове и много други, с които по-лесно да работите със своя Маc.

keyboard_arrow_up